Vesti EURO 2024

Neće biti novog okršaja: UEFA registrovala prekinuti meč između Belgije i Švedske rezultatom 1:1

komentari (0)

Izvor: Tanjug

19.10.2023 20:20
Neće biti novog okršaja: UEFA registrovala prekinuti meč između Belgije i Švedske rezultatom 1:1 Guliver/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Izvršni komitet Evropske fudbalske unije (UEFA) saopštio je danas da će utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. između Belgije i Švedske biti registrovana rezultatom 1:1.

Utakmica između Belgije i Švedske, igrana u ponedeljak uveče u Briselu u grupi F kvalifikacija za EP 2024, prekinuta je na poluvremenu pri rezultatu 1:1 zbog terorističkog napada u glavnom gradu Belgije u kome su poginula dva švedska navijača.

Utakmica je prekinuta posle konsultacija predstavnika UEFA-e i članova dve reprezentacije. Izvršni komitet UEFA odlučio je danas da prekinut meč između Belgije i Švedske registruje rezultatom 1:1. U saopštenju UEFA se navodi da je nemoguće da se odigra nastavak dva meča i da se dva Saveza slažu da utakmica bude registrovana rezultatom u trenutku prekida.

Takođe, navodi se da rezultat ove utakmice neće uticati na konačan plasman, jer je Belgija već izborila plasman na EP 2024. u Nemačkoj, dok je Švedska i matematički izgubila sve šanse za plasman na kontinentalni šampionat. UEFA je dodala da ne postoji slobodan termin za odigravanje nastavka utakmice do kraja kvalifikacija za EP 2024.

Belgija je prva na tabeli sa 17 bodova, dok je Švedska treća sa sedam.
 

 

Standings provided by Sofascore