Vesti EURO 2024

Kvalifikacije za EP na Areni, grupa H: Finska i Kazahstan jure "poslednji voz", Slovenija čeka vizu 23 godine i jednom nogom je u Nemačkoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2023 09:23
Kvalifikacije za EP na Areni, grupa H: Finska i Kazahstan jure "poslednji voz", Slovenija čeka vizu 23 godine i jednom nogom je u Nemačkoj Guliver/AP Photo/Darko Bandic

Plasman na Evropsko prvnestvo u fudbalu, smeši se Slovencima prvi put od 2000. godine. Pet pobeda, vodeće mesto na tabeli grupe H i 16 osvojenih bodova iz sedam kola kvalifikacija, dovoljno govori o formi komšija, koji će sjajnu seriju rezultata pokušati da nastave večeras u Belfastu protiv Severne Irske (20:45, Arena sport 2).

Do kraja kvalifikacionog ciklusa ove grupe, ostalo je još tri kola, a obzirom da je Severna Irska naslabiji protivnik uoči mečeva sa Danskom (17. novembar) i Kazahstanom (20. novembar) očekuje se da će "zmajčeki" zapeti iz sve snage da naprave dobar rezultat u Belfastu, pred ozbiljnije okršaje. I overe vizu za Nemačku, zašta im je potrebno još šest bodova.

Sa druge strane, Severna Irska je tokom dosadašnjeg dela takmičenja osvojila svega šest bodova. Jedine pobede zabeležila je protiv apsolutnog autsajdera San Marina. Poslednji trijumf nad pomenutom selekcijom zabeležila je u prethodnom kolu, kada je prekinula niz od pet uzastopnih poraza. A, da će teško da ponovi takav scenario i protiv lidera tabele, pored očigledne razlike u kvalitetu, govori i podatak da ostrvska reprezentacija nije upisala dve pobede u nizu više od dve godine.

Osim okršaja u Belfastu, na našim kanalima imaćete priliku da pratite još dve utakmice ove grupe. Finska i Kazahstan juriće poslednji voz za EURO večeras u Helsinkiju (18:00, Arena 2 Premium). Obe reprezentacije imaju po 12 bodova i nalaze se na deobi trećeg mesta, pa se pobeda nameće kao imperativ i za jedne i za druge. Dok nas od 20:45 (Arena sport 4) očekuje okršaj drugoplasirane Danske (16 bodova) i San Marina, koja ima svih sedam poraza do sada, uz neslavnu gol razliku - 0:24.

Kvalifikacije za EP, 8. kolo, grupa H.

Finska - Kazahstan 18:00 (Arena 2 Premium)
Severna Irska - Slovenija  20:45 (Arena sport 2)
Danska - San Marino (Arena sport 4)
 

 

Standings provided by Sofascore