Vesti iz fudbala

Slovenija jednom nogom na Evropskom prvenstvu: Šeško sa dva gola srušio Finsku

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

14.10.2023 19:57
Slovenija jednom nogom na Evropskom prvenstvu: Šeško sa dva gola srušio Finsku Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Fudbaleri Slovenije pobedili su Finsku 2:0 (2:0) u 7. kolu grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2024. godine u Nemačkoj.

Ovim trijumfom Slovenci su napravili ogroman korak ka plasmanu na EURO, pošto su se sada revanširali Finskoj za poraz od 2:0 u ovoj skandinavskoj zemlji, ali je selekcija Matjaža Keka sada i prva na tabeli, ispred Danske (koja svoj meč igra večeras protiv Kazahstana) i upravo Finske, koja polako zaostaje za vodećim dvojcem.

Fince je u ovom meču srušio Benjamin Šeško. Prvo je napadač Slovenije u 16. minutu bio precizan sa 11 metara, da bi u 28. posle dodavanja Andraža Šporara po drugi put matirao Lukaša Hradeckog i tako olakašao posao Slovencima u drugom delu.

Kontrolisali su igru domaćini, a onda u 93. minutu i dotukli protivnika golom Erika Janže koji je tako postavio konačan rezultat.

Slovenija će se u narednom kolu sastati sa Severnom Irskom, i tada bi mogla i matematički da obezbedi plasman na EURO, dok će Finci slamu spasa tražiti protiv Kazahstana.

Grupa H, 7. kolo

S. Irska - San Marino 3:0 (2:0)
/Smit 5, Magenis 11, Mekmenamin 81/

Slovenija - Finska 3:0 (2:0)
/Šeško 16p, 28, Janža 90+3/

Danska - Kazahstan 20.45 (TV Arena sport 3)

 

Standings provided by Sofascore