Vesti EURO 2024

Mi nismo izgubili od Mađarske, Srbija jeste dva puta: Miodrag Radulović optimista pred meč sa Piksijevim "orlovima" Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2023 19:43
Mi nismo izgubili od Mađarske, Srbija jeste dva puta: Miodrag Radulović optimista pred meč sa Piksijevim "orlovima" MN Press

Najbolji fudbaleri Srbije i posle još jednog poraza od Mađarske imaju veliku šansu da se kvalifikuju za prvenstvo Evrope, ali imaju i Crnogorci, pogotovo ako se revanširaju "orlovima" za poraz u Podgorici (17. oktobar, 20.45, TV Arena 1 Premium).

Selektor našeg rivala, Miodrag Radulović, svestan je važnosti i veličine ukazane prilike, jer imaju "samo" dva boda manje od domaćina i više preostalih prilika (utakmica) za uspeh. 

"Utakmica je prava prilika da se Crna Gora predstavi u pravom izdanju, ono što nas krasi u ovim kvalifikacijama. Da smo na dobrom putu pokazuje i ova činjenica da smo na korak do velikog takmičenja. Nećemo momke pritiskati previše, ono što zahtevam je da daju maksimum. U Podgorici smo 80 minuta kontrolisali meč, dominirali, siguran sam da sutra možemo celu utakmicu. Ako to ponovimo možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Prvi cilj je da pružimo maksimum i da dostojno reprezentujemo naš fudbal. Ako to uradimo, radovaćemo se...", jasan je Radulović.

Nekadašnji strateg omladinske selekcije zajedničke države ima samo reči hvale za Aleksandra Mitrovića i ekipu

"Posle izvlačenja grupa sam rekao da je Srbija najjača u grupi. Nisam promenio mišljenje. Srbija je odigrala jednu od najboljih mečeva u Budimpešti, a nije pobedila. To je fudbal. Nismo ni mi zaslužili da izgubimo od Srbije u Podgorici, pa jesmo. Sve su to detalji. Srbija najkvalitetnija, najbolja ekipa. Ipak, imamo za pravo da se nadamo. Mi nismo izgubili od Mađarske, Srbija jeste dva puta, to nam daje dodatno samopouzdanje". 

Na ruku "sokolova" ide činjenica da bi njima u nekim računicama odgovarao i remi na stadionu Crvene zvezde. mada to ne bi bio potpun revanš sa podgoričkih 0:2. 

"Dobra stvar je što nama igraju dva rezultata. I pobeda i remi. Ali imamo svoj cilj. Ono što smo želeli, imamo. Do kraja smo u igri, ali je i Srbija. Doneće to veliku draž i neizvesnost. Spremamo se da damo sve od sebe, da kada napustimo stadion bude to uzdignutog čela". 

Dragan Stojković je u toku dana iskazao još veći optimizam, a Radulović je na konferenciji za medije u Beogradu upitan da prokomentariše Piksijev stav da je ishod mnogo više u rukama naše reprezentacije. 

"Svako na svoj način priprema svoju ekipu. Psihološki i na terenu. Ja sam saglasan svime što je Piksi rekao, a iz naše grupe mogu da odu tri ekipe na Evropsko prvenstvo", zaključio je Radulović, aludirajući i na baraž kroz Ligu nacija.