Vesti EURO 2024

Savo Milošević na pol poziciji za selektora: FS BiH u petak zaseda i seče

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.09.2023 16:09
Savo Milošević na pol poziciji za selektora: FS BiH u petak zaseda i seče MN Press

Fudbalska selekcija Bosne i Hercgovine u petak bi trebalo da dobije novog, trećeg selektora, u ovom ciklusu kvalifikacija za EURO 2024. godine a na pol poziciji je Savo Milošević.

Predsednik saveza Vuico Zeljković je već obavio preliminarne razgovore sa nekadašnjim trenerom Partizana i u petak bi Odboz za Hitna pitanja FSBiH trebalo da donese i konačnu odluku ko će na klupu posle Faruka Hadžibegića, pa Meha Kodra.

Prema pisanju medija iz Bosne i Hercegovine, sedmočlana komisija Saveza nema mnogo dilema da je Milošević, koji je bio na korak da letos preuzme Levski, dobro rešenje za "zmajeve" koji su četiri kola pre kraja gotovo bez realne šanse da se u Grupi "J" domognu plasmana u Nemačku 2024. godine. Posle šest mečeva imaju isto toliko bodova, Luksemburg ima četiti više, Slovačka čak sedam, dok je Portugal sa maksimlanih 18 bodova skoro obezbedio plasman.

Spisak reprezentativaca za mečeve protiv Lihtenštajna (13. oktobar) i Portugalije (16. oktobar) je već poslat u UEFA, ostaje samo da Miloševićevo imenovanje bude i ozvaničeno u petak. Dobra stvar za bivšeg trenera Partizana i ljubljanske Olimpije je što neće imati pritisak do kraja kvalifikacija gde će u četiri meča moći da proba i neke nove igrače, ali i da profiliše neki novi sastav i način igre.