Vesti EURO 2024

Feliks Magat se nudi da bude selektor Nemačke: Potreban sam da ujedinim ovaj rastrzan tim

komentari (0)

Izvor: Tanjug

13.09.2023 10:03
Feliks Magat se nudi da bude selektor Nemačke: Potreban sam da ujedinim ovaj rastrzan tim Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool

Poznati nemački fudbalski trener Feliks Magat izjavio je da bi voleo da vodi nacionalnu selekciju svoje zemlje na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano naredne godine.

Fudbalska reprezentacija Nemačke je trenutno bez selektora, pošto je pre nekoliko dana Hansi Flik dobio otkaz posle serije loših rezultata na prijateljskim mečevima, a od dolaska Luja van Gala po svemu sudeći nema ništa.

Nemačka je domaćin EP 2024. godine zbog čega igra samo prijateljske utakmice. "Panceri" su sinoć pobedili Francusku 2:1, a nemačku selekciju je na ovom meču vodio sportski direktor Rudi Feler.

"Mi bi hitno trebalo da pronađemo nekoga ko će ponovo da okupi ovaj rastrzani tim, koji više nije u stanju da dostigne svoj potencijal. Ja sam u nekoliko situacija doveo ekipe od dna do sredine tabele, a neke čak i do vrha Bundeslige. Mislim da je to ono što je u ovom trenutku potrebno Nemačkoj", rekao je iskusni nemački trener.

Nemački mediji prenose da je najveći kandidat za selektora bivši trener Bajerna Julijan Nagelsman. Očekuje se da novi selektor "pancera" bude imenovan do kraja septembra, pošto će Nemačka u oktobru odigrati prijateljske duele sa Meksikom i SAD.

Magat (70) je trenutno bez angažmana, a nekada je trenirao Hamburger, Nirnberg, Verder, Ajntraht, Štutgart, Bajern, Volfsburg, Šalk, Fulam, Šandong i Hertu. On je tri puta u karijeri proglašen za trenera godine u Nemačkoj.

"Nemačka mora na EP da ponovo igra uspešan i lep fudbal", zaključio je Magat.