Vesti iz fudbala

Van Gal počastvovan, ali i realan: Neću biti selektor Nemačke, to mesto ne dobijaju stranci

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2023 12:36
Van Gal počastvovan, ali i realan: Neću biti selektor Nemačke, to mesto ne dobijaju stranci AP Photo/Thanassis Stavrakis

Iznenadna smena selektora fudbalske reprezentacije Nemačke, Hansija Flika pokrneula je brojne spekulacije ko bi mogao da ga zameni, a jedan od glavnih kandidata, barem prema tvrdnjama medija u Nemačkoj, je iskusni holandski stručnjak Luj van Gal.

Međutim, trofejni trener koji je na minulom Svetskom prvenstvu u Kataru predvodio nacionalni tim svoje zemlje, smatra da od tog posla nema ništa.

I to ne zato što on ne želi, već zato što je uveren da je ta funkcija namenjena nekom domaćem treneru, baš kao što je to bio slučaj do sada.

"Počastvovan sam što se moje ime dovodi u vezu sa selektorskom funkcijom u Nemačkoj To je zaista velika čast. Ipak, mislim da nije realno očekivati tako nešto, jer nikada u istoriji na klupi ove selekcije nije sedeo strani trener. Uvek su to bili nemački stručnjaci i mislim da će tako biti i ovoga puta", rekao je Van Gal u izjavi za nemačke medije.

Pre njega je i Jirgen Klop rekao da neće biti selektor Nemačke, jer ima obaveze u Liverpulu, a kao još jedan kandidat se pominje i iskusni Rudi Feler.

Cela ova situacija nije prijatna za Nemačku koja će za devet meseci biti domaćin Evropskog prvenstva na kojem bi trebalo da bude jedan od glavnih favorita za osvajanje titule.