Vesti iz fudbala

Lam ne veruje u Nemce: Francuska je glavni favorit za osvajanje Evropskog prvenstva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.03.2024 18:46
Nekadašnji reprezentativac Nemačke, Filip Lam Guliver/Eibner-Pressefoto Roger Buerke
Nekadašnji reprezentativac Nemačke, Filip Lam

Šef organizacinogo komiteta Evropskog prvenstva u Nemačkoj, Filip Lam izjavio je da je Francuska favorit na turniru koji će se održati ovog leta zbog izuzetnih igrača koje poseduju.

U razgovoru sa francuskim medijima, Lam je upita koju reprezentaciju vidi kao osvajača prvenstva Evrope.

"Francuska. Jednostavno imajau, rekao bih, 40 igrača. Zaista imaju mnogo talentovanih fudbalera. Imaju izbalansiran tim i lako mogu da naprave promene, da uvedu igrače sa klupe koji bi inače mogli da igraju od starta. Ono što je odlučujuće jeste da se predstave kao ekipa na terenu", izjavio je Lam.

Nekadašnji reprezentativac Nemačke i igrač Bajerna iz Mihnena veruje da će neka od "velikih fudbalskih nacija" na kraju podići trofej, ali i želi da vidi tim koji bi mogao da napravi iznenađenje.

"Prilično sam siguran da će trofej osvojiti fudbalska nacija ili favorit koji je osvajao u prethodnim godimama", rekao je bivši kapiten "pancera".

 

 

Lam je pohvalio reprezentaciju Nemačke i trijumf protiv Francuske u prijateljskom utakmici u Lionu.

"Julijan Nagelsman je pronašao jasnu fomraciju, ima centralne defanzivce, njegove bekove i vrlo dinamične mlade igrače. To nam daje samopouzdanje. Takođe je važno za Nemačku i za euforiju u našoj zemlji da reprezentacija igra dobar fudbal, strastveno. Utakmica u subotu je prvi korak, ali o tome ćemo moći da sudimo vremenom", objasnio je Lam.

Nemačka će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi A sa Mađarskom, Škotskom i Švajcarskom. Turnir počinje 14. juna, a finale će se odigrati 14. jula.