Srbija na EURO 2024

Nemanja Stojić za TV Arena sport: Potajno sam se nadao pozivu, spreman sam da pomognem koliko mogu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.05.2024 15:02
Nemanja Stojić MN Press
Nemanja Stojić

Fudbaleri TSC-a prošle godine su pvi put u klupskoj istoriji osvojili vicešampionsku titulu, ove godine su drugi put u nizu obezbedili evropsku jesen, a kao kruna dobrog rada stiglo je i najvrednije priznanje - klub iz Bačke Topole imaće predstavnika na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Selektor Srbije, Dragan Stojković jutros je objavio konačan spisak igrača koje će povesti na prvi kontinentalni šampionat na kojem naša zemlja učestvuje posle 24 godine i na njemu se našlo ime Nemanje Stojića.

Prvotimac TSC-a koji je ove sezone dobrim partijama skrenuo pažnju na sebe velikog broja klubova, oseća zadovolljstvo što je dobio priliku da putuje na EURO.

Ima ponuda, ali o njima ne razmišljam

Informacije iz fudbalskih krugova u Srbiji govore, ne da je Crvena zvezda voljna da tokom ovog leta angažuje Nemanju Stojića, već da je taj posao u poodmakloj, gotovo završnoj fazi, ali prvotimac TSC-a kaže da o tome ne zna mnogo.

"Postoje ponude, čak i nekih inostranih klubova, ali koliko znam klub se još ništa ni sa kim nije dogovorio. Ja sam potpuno fokusiran na reprezentaciju, želim da se što bolje spremim za Evropsko prvenstvo, a ljudi iz kluba rade svoj posao, pa će me obavestiti kada bude bilo nešto konkretno", kaže Stojić.

 

"Iskreno, potajno sam se nadao da ću dobit poziv za Nemačku. Znam da iza sebe imam dobru sezonu, a kada sam već bio na širem spisku postojala je nada da ću se naći i na ovom skraćenom, mada sam bo svestan da će to biti teško. Imao sam informaciju, kao i svi, da će selektor spisak saopštiti danas, a kada sam jutros video veliki broj poruka i propuštenih poziva, znao sam da je to to", kaže u razgovoru za TV Arena sport, Stojić.

Odlazak na veliko takmičenje i predstavljanje svoje zemlje je nešto o čemu mnogi sportisti mogu samo da sanjaju, a Stojić je na ovaj način ne samo potvrdio svoj, već i kvalitetan rad kluba.

"Koliko sam ja srećan što sam dobio pozivi, tolko su i svi u klubu, To je potrvda da se u TSC-u dobro radi, da smo imali odličnu sezonu i da smo na dobrom putu. Nisam neko ko je sklon tremi i ukoliko dobijem priliku da zaigram na nekom meču, a nadam se da hoću, biću spreman da pomognem i da uradim sve ono što selektor Stojković bude tražio od mene. Već sam imao priliku da radim u reprezentaciji, pozanjem igrače i neće mi biti problem da se prilagodim", kaže, pored prvotimaca Crvene zvezde, Uroša Spajića i Srđana Mijailovića. jedini predstavnik Mozzart Bet Superlige na spisku selektora Stojkovića.