Grupe

Grupa B na TV Arena sport: Italija protiv Albanije kreće u odbranu trona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.06.2024 14:41
Italijani i Albanci igraju večeras u Dortmundu Profimedia
Italijani i Albanci igraju večeras u Dortmundu

Kad ih svi otpišu, oni odigraju najbolje, jer to je reprezentacija Italije. Evropski prvak utakmicom protiv Albanije večeras u 21.00 ( TV Arena Premium 1 ) u Dortmundu na stadionu „Signal Iduna Park“ kreće u odbranu evropskog trona. 

Italija možda po imenima na Evropskom prvenstvu ne slovi za favorita, ali ovo je reprezentacija koja ima dobru tradiciju na kontinentalnom takmičenju.

 

 

„Azuri“ se pretvaraju u „aždaju“ kad ih svi otpišu, a patriotski mod ispliva na površinu.  

Iz reprezentacije koja je osvojila prethodno Evropsko prvenstvo ostala su samo sedmorica igrača. Spaleti je od Manćinija zadržao Žoržinja, Donarumu, Barelu, ali biće teško nadoknaditi na terenu izostanak asova poput Bonućija, Kjelinija, Imobilea. 

 

 

Tu su sad neke nove snage, ali poznato je da se tradicionalno Italija oslanja na odbranu, a iako nema pomenutih asova, temelji će ispred Donarume biti čvrsti.

Ako dobro startuju teško da će ko moći na „crtu“ Spaletijevim momcima u koje trenutno niko ne veruje.  

Što se tiče Albanije, u grupi „smrti“ važe za najlakšeg rivala, ali nikome neće biti lako protiv njih, jer su i onu fudbalsku školu učili u Italiji.

 

 

Produkti tog obrazovanja su najbolji igrači reprezentacije Strakoša, Hisaj, Kumbula, Aslani, Manaj.
Svaki osvojeni bod protiv Španije, Italije i Hrvatske za njih bi mogao da bude veliki kao kuća, ali čini se da Albanci imaju drugačije ambicije. 

 

Пласман обезедио Sofascore

 

Ipak, kvalitet je na strani Italije i sve drugo osim pobede evropskog prvaka bilo bi veliko iznenađenje.