WTA

Iga Švjontek brani tron na Rolan Garosu: Povreda butine je prošlost

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.05.2023 17:24
Iga Švjontek brani tron na Rolan Garosu: Povreda butine je prošlost Tanjug/AP Photo/Marijan Murat/dpa

Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek najverovatnije će biti spremna da brani titulu na predstojećem Rolan Garosu, koji je na programu od 22. maja do 11. juna u Parizu.

Poljska teniserka nedavno je zabrinula sve ljubitelje "belog sporta" kada je zbog povrede butine, morala da preda meč Jeleni Ribakinoj u trećem setu polufinala mastersa u Rimu, što je podiglo sumnju javnosti da li će uspeti da se oporavi do početka grend slema u Parizu.

Ali, prema svemu sudeći povreda nije toliko ozbiljna i prema rečime Švjontekove - "nekoliko dana pauze je sve što je potrebno."

"Treba mi koji dan odmora sigurno... Bukiraću let za Pariz, držim palčeve i nadam se da ću se oporaviti do početka turnira", saopštila je Poljakinja na društvenim mrežama.

 

 

Zbog gustog rasporeda na WTA turnirima, nije imala previše vremena za odmor.

"Osetila sam bol u desnoj butini. Sve iznenada. U početku nisam znala koliko je ozbiljno. Uradili smo odmah pregled. Ne bi trebalo da bude ništa ozbiljno, tako da sam optimista da se vraćam uskoro. Da bih bila spremna za Rolan Garos moram sad da se oporavim. Uzeću nekoliko dana odmora... Od Štutgarta nisam bila u stanju da odmaram, takav je bio raspored turnira na WTA", poručila je najbolja teniserka sveta.

Podsetimo, prethodno je i Rafael Nadal odustao od Rolan Garosa, kao i Nik Kirjos, koji je tokom odbrane svog doma u Kanberi od pljačkaša, povredio stopalo.