WTA

Olga Danilović i dalje 120. na svetu: Iga Švjontek sledeće nedelje zaokružuje "stotku"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.04.2024 13:16
Iga Švjontek Tanjug/AP Photo/Ryan Sun
Iga Švjontek

Najbolja srpska teniserka, Olga Danilović prošlu nedelju je započela kao 120. igračica na WTA listi, a na isto, mestu se nalazi i ovog ponedeljka.

Natalija Stevanović, kao "drugi reket Srbije" je pala za devet pozicija i trenurno je 204. igračica na svetu, dok je Dejana Radnović napredovala za četiri mesta i sada je 229 igračica sveta.,

 

 

Promena nije bilo ni na čelnoj poziciji koja i dalje pripada Poljakinji Igi Švjontek i noj je ovo 99. ponedeljak u karijeri koji dočekuje kao najbolja na svetu. Kako ona trenuto ima 10.835 osvojenih bodova, a Ariana Sabalenka kao druga igračica sveta 8.045, sasvim je izvesno da će teniserka iz Poljske narende nedelje zaokružiti svoju 100. sedmicu na čelu WTA liste.

Treća teniserka sveta je Amerikanka Koko Gof, peta je njena zemljakinja Džesika Pegula, a između njih se već nedeljama nalazi Elena Ribakina iz Kazahstana.

Grkinja Marija Sakari je na šestom mestu, a zatim slede Ćinvin Ženg iz Kine, Marketa Vodroušova iz Češke, Uns Žaber iz Tunisa i Letonka Jelena Ostapenko.