WTA

Olga Danilović 120. igračica na svetu: Iga Švjontek započela 98. nedelju kao najboja na svetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.04.2024 09:34
Iga Švjontek pozira sa peharom iz Meksika Tanjug/AP Photo/Fernando Llano, File
Iga Švjontek pozira sa peharom iz Meksika

Skokom od osam mesta na danas objavljenoj WTA listi, srpska teniserka Olga Danilović je 120. teniserka sveta i najbolje je rangirana Srpkinja na ovoj lestvici.

Iza nje slede Natalija Stevanović koja je pala za 18 pozicija u odnosu na prošlu nedelju i trenutno je 195. igračica sveta, kao i Dejana Radanović koja je napredovala tri pozicije i sada je 233. na planeti.

Prvo mesto i dalje zauzima neprikosnovena Poljakinja Iga Švjontek koja ima 10.835 osvojenih bodova, a druga je Arina Sabalenka iz Belorusije sa 8.045.

 

 

Poljska teniserka je ovog ponedeljka započela 98. nedelju na čelu, a ima toliku prednost u odnosu na najbližu pratilju da će na toj poziciji sigurno ostati još osam sedmica. Ujendo, Igi je ovo 150. nedelja u karijeri da se nalazi među prvih deset najboljih na svetu.

Pored njih dve, među prvih pet najboljih na svetu se još nalaze Amerikanka Koko Gof, Kazahstanka Elena Ribakina, kao i Džesika Pegula, takođe iz Sjeidnjenih Američkih Država.

Šesto mesto na listi najboljih igračica sveta zauzima Grkinja Marija Sakari, sedma je Đinvin Ženg iz Kine, a zatim slede Marketa Vondroušova iz Češke, Uns Žaber iz Tunisa i Letonka Jelena Ostapenko.