WTA

Olga Danilović napredovala tri mesta: Iga Švjontek je najbolja na svetu, Jelena Ostapenko izbacila Mariju Sakari iz Top 10

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.02.2024 09:16
Olga Danilović proslavlja poen MN Press
Olga Danilović proslavlja poen

Najbolja srpska teniserka, Olga Danilović napredovala je za jedno mesto na danas objavljenoj WTA listi i trenutno zauzima 123. mesto na svetu.

Druga najboljeplasirana srpska igračica je Natalija Stevanović koja je sa 190. "skočila" na 187. poziciju, a Dejana Radanović je 241. na planeti.

Prvo mesto i dalje pripada Poljakinji, Igi Švjontek koja ima 10.300 osvojenih bodova, adruga je Arina Sabalenka sa 8.905 bodova, a među preostalim pozicijama u Top 10 došlo je do samo jedne promene u odnosu na prošlu sedmicu.

 

 

Treća pozicija pripada američkoj teniserki Koko Gof, četvrta je Elena Ribakina iz Kazahstana, a peta Džesika Pegula iz Sjedinjenih Američkih Država.

Naredna tri mesta drže igračice koje su na istoj poziciji bile i pre sedam dana, a to su Uns Džabir iz Tunisa, Kineskinja Ćinven Dženg, te Čehinja Marketa Vondroušova.

Grkinja Marija Sakari je ispala sa liste 10 najboljih igračica na svetu i trenutno je 11. teniserka na WTA listi, a njeno mesto je zauzela Jelena Ostapenko iz Letonije, dok je češka teniserka Karolina Muhova ostala na desetoj pozicji.