WTA

Ni Aleksandra Krunić nije izašla na kraj sa Rumunkom: Drugi poraz srpskih teniserki

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.11.2023 19:51
Ni Aleksandra Krunić nije izašla na kraj sa Rumunkom: Drugi poraz srpskih teniserki Teniski savez Srbije

Posle Mie Ristić i Aleksandra Krunić je poražena u kraljevačkoj hali "Ibar", pa ženska teniska reprezentacija Srbije nakon dva singla ozbiljno kaska za Rumunijom u plej-of trci za plasman u kvalifikacije Svetske grupe Bili Džin King kupa. Krunićeva je kao i mlađa zemljakinja pala u dva seta, a od nje je bolja bila Žaklin Kristijan - 0:2 (5:7, 4:6). 

Do sedmog gema prvog seta igračice su se rezultatski pratile, da bi jedna od izabranica selektora Dušana Vemića brejkom stekla sitnu prednost. Rumunka joj je odmah "reternirala" na isti način, da bi brejkom u 12. gemu završila taj deo duela.

 

 

I u drugom je Krunićeva slavila na servis rivalke, ali kako je to uradila samo jednom (za 2:3), a Kristijan u dva navrata na kraju je bod završio na kontu selekcije iz najbližeg nam komšiluka.

Sada je pritisak je na srpskom timu, jer ima samo jednu noć da se oporavi i jutro da proba spremiti dobitnu taktiku. Inače, pobednici mečeva u plej-ofu plasiraće se u kvalifikacije Svetske grupe Bili Džin King kupa 2024. godine, a poraženi će igrati u svojoj regionalnoj Grupi jedan.