WTA

Mia Ristić izgubila prvi singl meč Srbije u borbi sa Rumunijom: Uporna Boranka poražena od iskusnije Ruse

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.11.2023 16:51
Mia Ristić izgubila prvi singl meč Srbije u borbi sa Rumunijom: Uporna Boranka poražena od iskusnije Ruse Teniski savez Srbije

Srpska teniserka Mia Ristić izgubila je od Rumunke Elene Gabrijele Ruse, na startu plej-of borbe ženskih reprezentacija Srbije i Rumunije za plasman u kvalifikacije Svetske grupe Bili Džin King kupa - 0:2 (6:7, 3:6). 

Prvi set u dvorani Sportskog centra Ibar u Kraljevu rešen je tek u taj-brejku, pošto su igračice napravile po tri brejka, ali su u doigravanju stvari tekle glatko za gošću iz komšijske države (2:7).

U drugom je naša takmičarka prva oduzela gem na tuđ servis, potvrdila ga i otišla na 2:0, isti uspeh je napravila i u petom gemu, ali je Ruse imala jednu više takvu recku, pa je na kraju donela vođstvo svom timu.

 

 

Posle Ristićeve i Ruse rekete će večeras ukrstiti Aleksandra Krunić i Žaklin Kristijan. U subotu će prvo igrati Ristićeva i Kristijan, a potom sledi duel Krunićeve i Ruse. Za Srbiju će igrati još Katarina Kozarov i Natalija Stevanović, a Rumuniju će takože predstavljati Anka Todoni i Monika Nikulesku.

Pobednici mečeva u plej-ofu plasiraće se u kvalifikacije Svetske grupe Bili Džin King kupa 2024. godine, a poraženi će igrati u svojoj regionalnoj Grupi jedan.