ATP

Kraj za žensku tenisku reprezentaciju Srbije u plej-ofu kvalifikacija Bili Džin King kupa: Tri singla, tri poraza od Rumunki

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.11.2023 16:43
Kraj za žensku tenisku reprezentaciju Srbije u plej-ofu kvalifikacija Bili Džin King kupa: Tri singla, tri poraza od Rumunki Teniski savez Srbije

Ženska teniska reprezentacija Srbije je posle tri velike bitke u singlu poklekla protiv Rumunije u plej-ofu Bili Džin King kupa. Posle Mie Ristić i Aleksandre Krunić svoj meč izgubila je i Lola Radivojević, iako je pružila žestok otpor Žaklin Kristijan -1:2 (5:7, 6:4, 5:7). 

Izmena koju je napravio selektor Dušan Vemić u sastavu, kada je umesto najmlađe Mie Ristić na teren posalo godinu dana stariju Lolu Radivojević, donela je početnu prednost. Lola je brzo napravila brejk, igrala sjajno, ali je Rumunka sve prokrenula sredinom seta.

I kada su očekivali svi da rutinski kao iskusnije privede set kraju. Lola se vraća, uzima brejk, ali je sam finiš doneo prevagu Rumunki – 7:5. U drugom setu reprezentativka Srbije još više diže igru, i posle jednog proklizavanja i pada na šljaku, počinje da igra kao da je ona ta starija.

Dolazi do brejka, podiže publiku na noge, ali staje joj servis mmentalno i – ribrejk. Ali odmah vraća brejk prednosti na semafor, i onda rutinski privodi set kraju – 6:4. Drama je viđena u trećem setu. Maratonski gemovi, prva je do brejka stigla Lola, uzvratila je Rumunka sredinom seta, a poslednji gem i pad koncentracije mlade srpske teniserke je presudio – 5:7.

Ekipa Dušana Vemića vraća se naredne godine u I grupu Evro-afričke zone, a Rumunija ide u kvalifikacije za završnicu Bili Džin King kupa.