Novak Djoković

Lik Novaka Đokovića na Kuli Beograd posle osvajanja Rolan Garosa

komentari (0)

Izvor: Tanjug

11.06.2023 23:02
Lik Novaka Đokovića na Kuli Beograd posle osvajanja Rolan Garosa Instagram/Belgrade Waterfront

Nakon pobede Novaka Đokovića nad Kasperom Rudom od 3:0 u finalu Rolan Garosa i 23. osvojenog Grend slema, najboljem teniseru sveta večeras je odato priznanje sa Kule Beograd, saopštilo je preduzeće "Belgrade Waterfront".

"Dok su se Bulonjskom šumom danas prolamali zvuci 'Bože pravde', a srpska trobojka lepršala iznad tribina stadiona 'Filip Šatrije', sa Kule Beograd, novog simbola naše prestonice, večeras je upućena spektakularna čestitka Novaku Đokoviću, koji se osvajanjem 'Kupa musketara' u Parizu popeo na sam vrh teniskog Olimpa i tako zvanično otklonio sve sumnje oko toga ko je zaista najbolji teniser svih vremena", naveli su iz "Belgrade Waterfronta".

Posle pobede nad norveškim teniserom Rudom, Đoković će od sutra i zvanično biti ponovo broj jedan na svetu sa 7.595 bodova, ispred Karlosa Alkarasa sa 7.175 bodova:

"Briljantnom pobedom nad Rudom i osvajanjem trećeg Rolan Garosa u karijeri, Novak Đoković, čovek koji nam je svojim bravurama na terenu toliko puta izmamljivao osmehe i ulepšavao nedeljno popodne, zlatnim slovima se upisao u sve teniske almanahe jer je postao jedini teniser u istoriji 'belog sporta' sa 23 osvojena grend slema. Ispraćen stojećim ovacijama pariske publike, naš Nole je zakoračio u sportsku besmrtnost i postao najveći koji je ikada držao teniski reket u rukama", istakli su iz "Belgrade Waterfronta".