ATP

Prva prepreka savladana: Đoković bolji od Erbera za plasman u drugo kolo Rolan Garosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.05.2024 23:04
Srpski teniser, Novak Đoković Tanjug/AP Photo/Christophe Ena
Srpski teniser, Novak Đoković

Sigurno i bez puno utrošene energije. Novak Đoković je lako pobedio Pjer-Iga Erbera i plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa.

Srpski as slavio je sa maksimalnih 3:0, po setovima 6:4, 7:5, 6:4 za dva i po sata igre.

Đoković od početka 2024. godine ne liči na sebe. Nismo navikli od jednog od najboljih tenisera ikada da dočeka jun bez osvojenog trofeja, a Novak je trenutno i bez trenera. Putu u Pariz na drugi Grend slem prethodili su neuspesi u Monte Karlu, Rimu i Ženevi, ali svima je poznato da svetski broj jedan igra najbolje na najvećim turnirima.

Tako je i počeo ovaj meč. Nakon uvodnog gema koji je osvojio Erber, Đoković je vezao tri i poveo sa 3:1, a prednost brejka nije ispuštao i mirno je priveo set kraju i tako došao do početne prednosti.

Drugi deo igre startovao je razmenom brejkova, da bi u nastavku seta oba tenisera bila veoma sigurna u svojim servis gemovia, te smo gledali taj-brejk. Đoković naravno obožava da igra odkučujuće poene i rutinski je uspeo da dođe do prednosti od 2:0 u setovima, a to je umeo i da proslavi.

 

 

Nastavila su obojica da serviraju sjajno, Đoković rivalu nije dozvolio brejk loptu, dok je na drugoj strani jednu imao, ali je nije iskoristio.

Pri rezultatu 5:4 za Đokovića i servis Erbera, Francuz je popustio, Novake je to "nanjušio" i napao. To mu se isplatilo, došao je Srbin do meč lopte i odmah je pretvorio u pobedu.

Naredni rival trostrukom osvajaču Rolan Garosa biće Roberto Karbaljes Baena iz Španije.