Novak Djoković

Organizatori Rolan Garosa: Đoković nije kršio pravila - Ne postoje zvanične propozicije šta igrači smeju da pričaju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2023 09:53
Organizatori Rolan Garosa: Đoković nije kršio pravila - Ne postoje zvanične propozicije šta igrači smeju da pričaju Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Francuska teniska federacija (FFT) je objavila da zvanično ne postoji grend slem pravilo o tome šta igrači smeju, a šta ne smeju da kažu, aludirajući na poruku koju je Novak Đoković poslao nakon pobede u prvom kolu.

Najbolji srpski teniser je posle trijumfa nad Amerikancem, Aleksandrom Kovačevićem 3:0 (6:3, 6:2, 7:6 (7:1)) u prvoj rundi Rolan Garosa na kameri napisao: "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju", a potom je na konferenciji za medije rekao da ga kao Srbina boli ono što se događa na Kosovu:

"Nisam političar, ali me boli kao Srbina šta se događa na Kosovu, naši ljudi su proterani iz opština. Ovo je najmanje što sam mogao da uradim. Kao javna ličnost osećam obavezu da iskažem podršku našem narodu i celoj Srbiji. Mislim da mnogi ne znaju šta budućnost donosi za Kosovo, ali bitno je pokazati slogu u ovakvim situacijma", izjavio je, između ostalog, Đoković.

Rojters je nakon toga naveo da je Đoković rizikovao da bude kažnjen zbog tih poruka, međutim, FFT, koja je organizator Rolan Garosa, saopštila je Rojtersu da ne postoji zvanično grend slem pravilo na to šta igrači smeju ili ne smeju da kažu:

"Francuska teniska federacija neće objaviti nikakvo obaveštenje ili pokrenuti bilo šta u vezi sa ovim pitanjem", saopštio je FFT.

 Đoković će sutra u drugom kolu Rolan Garosa igrati sa Martonom Fučovičem iz Mađarske.