Novak Djoković

Novak Đoković i Erber uveče izlaze na mrežu: Teniski GOAT saznao detalje prve bitke u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2024 16:10
Novak Đoković saznao kada kreće u pohod na novi trofej na Rolan Garosu Guliver/AP Photo/Jean-Francois Badias
Novak Đoković saznao kada kreće u pohod na novi trofej na Rolan Garosu

Novak Đoković uveliko trenira u Parizu, odradio je i prvu konferenciju za medije, a danas je saznao kada će početi odbranu trona na Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu, jer je organizator Grend slema na šljaci njegov startni duel sa Pjer Igo Erberom stavio na četvrtu poziciju u sutrašnjoj satnici, a predviđanja kažu da Srbina i Francuza na terenu "Filip Šatrije" ne bi trebalo očekivati pre 20 časova i 15 minuta. 

 

 

Pre njih loptice će razmenjivati Ženg i Korne, Rud i Meligeni Alveš, te Sabalenka sa Andrejevom, pa u zavisnosti od dužine tih susreta zavisi kada će se osvajač rekordnih 24 GS titula i njegov nešto mlađi izazivač pozdraviti na mreži, a onda stati svako iza svoje linije i krenuti u boj za sledeću rundu takmičenja. 

Đoković po novu krunu kreće kao prvi reket sveta i u tom smislu je svetlosnu godinu daleko ispred rivala, poznatijeg kao dubl nego kao singl igrač, jer domaći predstavnik drži 142. poziciju na ATP listi, međutim ove sezone je teško predvideti formu, rezultate i domete apsolutnog favorita iz Beograda.

Đoković se nije naigrao ove sezone, što zbog svoje odluke da preskače određene turnire, sa sve Mastersima, što zbog toga što prerano završava učešća na njima, gubeći čak i od mnogo lošije rangiranih takmaca. Otuda još nema nijednu titulu u 2024. godini, što mu se vrlo retko deđavalo u njegovoj impozantnoj karijeri. 

 

 

Erber je bivao šampion Rolan Garosa, Vimbldona, US Opena i Australijan Opena u konkurenciji parova, a verovatno da vidi određenu šansu za senzaciju protiv ranjivog i neubedljivog Đokovića. U njihovom jedinom duelu, daleke 2013, Novak je slavio u dva seta Mastersa u Parizu. 

Sutra svoj meč igra i mladi Hamad Međedović. Talentovani Đokovićev zemljak će u svoju francusku avanturu krenuti protiv Flavija Kobolija iz Italije, i to u trećem meču na terenu 13.