Novak Djoković

Novak Đoković na ATP tronu najmanje do 19. februara: Poraz Alkaraza ide na ruku teniskog rekordera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.01.2024 15:45
Karlos Alkaraz, španski teniser, razočaran gubitkom meča sa Zverevom Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake
Karlos Alkaraz, španski teniser, razočaran gubitkom meča sa Zverevom

Novak Đoković ostaće na prvom mestu ATP liste bez obzira na to šta će da uradi u polufinalu Australijan opena sa Janikom Sinerom i evrntualnom finalnom okršaju istog Grend slema, protiv Danila Medvedeva ili Aleksandra Zvereva. I to velikom zaslugom svog najbližeg pratioca Karlosa Alkaraza

Poraz Španca od Zvereva znači da će Srbin svu konkurenciju u "belom sportu" nastaviti da gleda sa visine najmanje do 19. februara, odnosno da će svoj rekordan broj nedelja na teniskom tronu produžiti na garantovanih 412 sedmica. 

 

 

Dvadesetogodišnji as iz Mursije imao je priliku da u Melburnu dođe do čela liste u slučaju pobede, odakle je već u par navrata svrgavao najboljeg tenisera sveta svih vremena, budući da Đoković brani trofej, a da Alkaraz prošle sezone nije učestvovao zbog povrede, pa nije branio nijedan bod.

U novonastalim okolnostima, Đoković svoju prednost u odnosu na Alkaraza može dodatno da uveća. Za početak, potrebno je da izađe na kraj sa Sinerom, odnosno prevaziđe probleme iz ranijih duela sa Italijanom, jer mu ovaj mlađi kolega uopšte ne leži u poslednje vreme.