Novak Djoković

Novak Đoković: Mladi igrači su mi motivacija, probude zver u meni

komentari (0)

Izvor: Tanjug

11.12.2023 11:23
Novak Đoković Profimedia
Novak Đoković

Najbolji teniser planete Novak Đoković, u velikom intervjuu za CBS govorio je o karijeri, Australija openu, nekim detaljima koje sebi zamera, ali i mladim teniserima.

"Mislim da mladi teniseri nekako probude zver u meni", rekao je Đoković u intervjuu za američku televiziju CBS.

Đoković je naveo da možda nije tako brz kao nekad, ali je mudriji i precizniji. 

"Na terenu ću gađati mete veličine novčića".

Mentalna snaga koju poseduje nije poklon, već da je došla sa velikim radom.

"Razlika, pretpostavljam, između momaka koji umeju da budu najveći šampioni i onih koji se bore da dođu do najvišeg nivoa je u sposobnosti da ne ostanu predugo u tim emocijama. Za mene je to zaista relativno kratko. Tako da čim to doživim, priznajem... Možda, znate, puknem. Vrištim na terenu, šta god da se desi. Ali onda sam u stanju da se vratim i resetujem".

Priznao je da je kod njega razbijanje reketa češće nego kod mnogih drugih igrača.

"Nisam ponosan na to. I stidim se sebe kad to radim, bez sumnje. Ali u isto vreme, znate, prihvatam sebe kao ljudsko biće sa manom. Količina pritiska i stresa je mnogo veća ako imate gomilu protiv sebe. Istovremeno, zapravo više uživam u okruženju gde, znate, imam dobru podršku".

 

 

Govorio je Đoković i o situaciji iz 2022. kad je bio deportovan iz Australije.

"Imao sam većinu sveta protiv sebe. Imao sam takvo iskustvo na teniskom terenu sa publikom koja me možda nije bodrila, ali nikada ranije u životu nisam imao ovo posebno iskustvo", rekao je i dodao da "nije protiv vakcine", već da je samo "pobornik slobode izbora".

Istakao je i da mu veliku satisfakciju daje broj osvojena rekordna 24 Grend slema.

"Pre mnogo godina sanjao sam da će moja kćerka i moj sin moći da me gledaju kako osvajam Vimbldon. To se desilo nekoliko puta. Imao sam veliku sreću da sam to doživeo", zaključio je Đoković.

Novak će novu sezonu započeti 29. decembra kada će igrati za miks selekciju Srbije.