ATP

Ima dve godine više od Đokovića i ne želi više da igra tenis: Džon Izner najavio odlazak u penziju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2023 10:18
Ima dve godine više od Đokovića i ne želi više da igra tenis: Džon Izner najavio odlazak u penziju Guliver

Predstojeći Grend slem u Njujorku (28. avgust - 10. septembar) biće poslednje takmičarsko pojavljivanje Džona Iznera u ATP turu, jer je Amerikanac odlučio da baš na Otvroenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država odsvira kraj svoje duge profesionalne teniske karijere. 

Biće to simbolično zatvaranje jednog životnog kruga 38-godišnjeg "reketaša", jer je dva leta stariji kolega našeg Novaka Đokovića, za povlačenje izabrao mesto na kom je pre 16 sezona započeo svoje putešestvije na najvećoj sceni. 

"Dođe trenutak u karijeri svakog sportiste kada kaže da je vreme da ode. Moje vreme je došlo. Nije bilo lako, ali mislim da je ovo najbolji način da se ode. Kada sam napustio Univerzitet Džordžija, nisam ni sanjao da ću 17 godina igrati profesionalni tenis", objasnio je Izner.

Trenutno 158. reket sveta dobio je 488 mečeva u seniorskoj karijeri, a najvredniji je onaj koji mu je svojevremeno doneo titulu na Mastersu u Sinsinatiju. Na Grend slemovima se nije nikada probijao dalje od polufinala (na Vimbldonu 2018), a najbolji plasman mu je bilo osmo mesto na ASTP listi iste sezone. 

U istoriju "belog sporta" ušao je kao akter najdužeg teniskog meča, jer se njegov duel protiv Nikolasa Mau protegao na tri dana, odnosno 11 sati i pet minuta igre.