ATP

Lajović eliminisan u prvom kolu: Britanac Hoinski nadigrao Srbina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2023 20:50
Lajović eliminisan u prvom kolu: Britanac Hoinski nadigrao Srbina Tanjug/AP Photo/Jim Rassol

Srpski teniser, Dušan Lajović, eliminisan je u prvom kolu Vimbldona, pošto je nakon dva sata i 35 minuta igre poražen od Britanca Jana Hoinskog sa 3:1 (5:7, 7:6 (7:4), 6:2, 6:2).

U prvom setu srpski i britanski teniser nisu bili sigurni u svoj servis. Prvo je Lajović izgubio dva vezana servis gema ali pritom uspeo da jedan gem oduzme protivniku. Pri rezultatu 5:5, srpski teniser je iskoristio drugu brejk loptu i tako poveo sa 6:5. Naredni gem je Lajović osvojio bez izubljenog poena i tako poveo sa 1:0 u setovima.

Tokom drugog seta nizali su se loši servis gemovi i Lajovića i Hoinskog. Obojica su izgubili po dva servis gema, tako da je set otišao u taj brejk. U taj brejku Britanac je popravio servis i uspeo da napadne Lajovića sa rizičnim udarcima blizu linije. Na kraju rezultatom 7:4 Hoinski osvaja taj brejk i set.

U trećem setu Lajović je ostao bez snage, pa je Britanac lako vezao dva brejka i tako rešio pitanje kome ide treći set. Hoinski je u četvrtom setu nametnuo svoj tempo igre i tako došao do brejka u trećem i sedmom gemu. U osmom gemu nije dozvolio nijedan poen protivniku i time došao do pobede u meču.

Vimbldon se igra za nagradni fond od 44,7 miliona funti.