ATP

Kecmanović teškom mukom prošao u drugo kolo Istborna: Pobeda u dva taj-brejka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2023 17:15
Kecmanović teškom mukom prošao u drugo kolo Istborna: Pobeda u dva taj-brejka Guliver

Miomir Kecmanović prošao je u drugo kolo turnira serije 250 u Istbornu, tako što je posle velike borbe i dva seta rešena tek taj-brejkovima eliminisao Jibing Vua iz Kine - 2:0 (7:6, 7:6). 

Za ostanak na jednom od zadnjih turnira na travi uoči Grend slema na istoj podlozi bilo mu je potrebno da provede sat i 56 minuta na terenu, ali je na kraju izdržao sve muke i posle četiri vezana poraza, sa sve ispadanjem na startu nedavnog turnira u Kvinsu, konačno slavio u jednom ATP duelu. 

Danas je u prvom setu uzeo jedan gem na servis protivnika, ali i ostao bez jednog svog, pa je odluka o slavljeniku u tom delu susreta morala da padne u doigravanju. U drugom je vodio sa 6:5 u gemovima, ali nije iskoristio dve set lopte, pa je još jednom morao u doigravanje sa kolegom iz Azije. 

I tu je imao prilike da brže završi posao, međutim to je uradio tek posle dve proćerdane meč lopte, pošto je sledeću poslao gde je potrebno i otišao u duel sa boljim iz iz duela Brendon Nakašima (SAD) - Aleksandar Vukić (Australija).

Inače, 41. reket sveta, rođen u Beogradu, postavljen je za osmog nosioca turnira u Istbornu, koji je prošle godine osvojio Amerikanac Tejlor Fric.