ATP

Kecmanović ostao bez polufinala u Istbornu: Porazom na Vimbldon

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2023 20:24
Kecmanović ostao bez polufinala u Istbornu: Porazom na Vimbldon Guliver

Miomir Kecmanović zaustavljen  je u četvrtfinalu turnira serije 250 u Istbornu, a koban za srpskog tenisera bio je Gregoar Barer iz Francuske - 0:2 (5:7, 6:7), koji ga je porazom ispratio na dolazeći Vimbldon (3 - 16. jul). 

I naš as i Francuz išli su od sjaja do očaja u prvom setu, pa je ovaj obilovao rezultatskim preokretima. Beograđanin je kaskao (0:1, 2:3), imao prednost (2:1, 4:3, 5:3) i šansu da dotuče rivala, ali je onda potpuno "nestao", pa je 57. reket sveta serijom 4:0 iskoračio ka Top četiri. 

 

 

I drugi set je obilovao uzbuđenjima, a kako su obojica pravila brejkove tas na vagi šetao je sa jedne na drugu stranu, s tim da je sada Barer bio bliži trijumfu (5:3, 5:4). Bolje rangirani Kecmanović (41) uspeo je nekako da anulira minus, ali ne zadugo. Posle 6:6 moralo se u doigravanje, u kom je protivnik izdominirao (7:2). 

Srbina sada čekaju još važnije bitke na Grend slemu u Londonu, u kom je prošlog leta stigao do treće runde, gde je imao nesreću da naleti na potonjeg šampiona Novaka Đokovića. Za početak, sutra će saznati ime prvog takmaca.