ATP

Miomir Kecmanović ubedljiv na startu turnira u Hong Kongu: Danijel "odserviran" u dva seta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.01.2024 09:01
Miomir Kecmanović, srpski teniser Tanjug
Miomir Kecmanović, srpski teniser

Miomir Kecmanović ostao je u igri za titulu i 250 ATP poena na turniru u Hong Kongu, za razliku od zemljaka Lasla Đerea, jer je u prvom kolu savladao Toroa Danijela sa 2:0 u setovima (6:3, 6:2). 

Pedesetčetvrti reket sveta rutinski se rešio Japanca sa 75. mesta u svetskom poretku u singlu, tako što je u oba dela meča na vreme pravio brejk i sticao prednost i samopouzdanje za dalje gemove. 

Dok je on bio koncentrisan, rastrčan i precizan dotle je igrač sa druge strane mreže bezuspešno tražio rešenje za odličnu partiju Beograđanina, upadajući iz greške u grešku. 

 

 

Kecmanović nije dugo ostao na terenu, pa je sačuvao energiju za drugu rundu, jer će mu i te kako biti potrebna za duel sa trećim nosiocem turnira i bolje rangiranim Fransisom Tijafoom. 

Amerikanac je 16. teniser sveta, a njih dvojica su do sada tri puta odmeravali snage. Sva tri duela dobio je Tijafo, poslednji put igrali na Olimpijskim igrama u Tokiju pre dve godine. 

Ukoliko bude stigao do prve pobede u međusobnom skoru u četvrtfinalu Hong Konga, Kecmanović će igrati protiv boljeg iz duela Botik van de Zandšulp (Holandija) - Šang (Kina). Drugi od njih dvojice je izbacio Đerea.