ATP

Miomir Kecmanović stigao do druge runde u Parizu: Srbin ostao na Grend slemu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2024 22:16
Miomir Kecmanović, srpski teniser, nastavlja s mečevima na Rolan Garosu Guliver/AP Photo/Alessandra Tarantino
Miomir Kecmanović, srpski teniser, nastavlja s mečevima na Rolan Garosu

Srpski teniser Miomir Kecanović ostao je u singl konkurenciji na ovogodišnjem Rolan Garosu, pošto je u prvom kolu bio bolji od Tijaga Monteira - 3:1 (6:2, 6:1, 4:6, 7:5). 

Istorija duela ovih igrača počela je 2019. godine, kada je naš as ostvario prvu od dve pobede u njihova tri susreta oči u oči, a večeras je pojačao to vođstvo, revanširavši se Južnoamerikancu za jedini poraz, pre dve sedmice na Mastersu u Rimu.

Da će se voda vratiti na vodenicu Beograđanina dalo se naslutiti posle prvog seta, jer ga je bolje rangirani rival (57) rešio s dva brejka, najpre za 3:1 a potom i za konačnih 6:2. Pri čemu je peti i sedmi gem uzeo bez izgubljenog poena.

U drugom se još surovije poigrao sa četiri godine starijim Brazilcem, sa 86. pozicije na ATP listi. Posle 1:1 ubacio je u treću brzinu, šetao je protivnika s jedne na drugu stranu terena, napred - nazad... raznovrsnim udarcima mu nedajući da diše.

 

 

Samo je tajming drugog oduzimanja gema na servis Monteira bio drugačiji (5:1), a minutaža pre epiloga nešto kraća. Treći je imao drugačiji tok, ali je i on pripao Beograđaninu, pošto ga je na vreme presekao brejkom.

Posle 1:1, 2:2 i 3:3 Miomir je dao sve od sebe da ubrza razlaz i pošlo mu je za rukom da stekne obećavajuću prednost. Ipak, odmah ju je izgubio, pošto je Monteiro uzvratio istom merom i produžio svoj ostanak u francuskoj prestonici.

Pošto ga je odmah potvrdio napravio je iskorak ka četvrtom setu. Novi brejk samo (6:4) samo ga je učvrstio u nameri da, u najmanju ruku, skupo "proda" kožu dobro poznatom znancu.

Nastavio je sa snažnim otporom u četvrtom nastavku noćnog pariskog duela, ali je nateran da posustane. Strpljivo je Miomir čekao brejk i sačekao ga je za 6:5, posle čega je samo rutinski stavio tačku na eliminaciju Brazilca. 

Najbolji Kecmanovićev plasman na Rolan Garosu je onaj od pre dve godine, kada je zaustavljen u trećoj rundi.