Novak Djoković

Đoković na terenu sa Fokinom u petak, ne pre 16 časova: Dvostruki šampion Rolan Garosa dobio termin sledećeg meča

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2023 16:07
Đoković na terenu sa Fokinom u petak, ne pre 16 časova: Dvostruki šampion Rolan Garosa dobio termin sledećeg meča Tanjug/AP Photo

Posle dana predaha od komplikovanog, ali srećno završenog meča sa Martonom Fučovičem, srpski teniser Novak Đoković ovog petka, protiv Alehandra Davidoviča Fokine, nastavlja borbu za svoju treću titulu na Rolan Garosu, takođe popodne ali ranije nego što je počeo duel sa eliminisanim Mađarom.

Organizatori Otvorenog prvenstva Francuske objavili su raspored mečeva za 2. jun, po kom vlasnik 22 Grend slem trofeja izlazi treći na glavni teren "Filip Šatrije" stadiona, posle ženskih singl susreta - prvo Elise Mertens i Džesike Pegule od 11.45, a onda Kamile Rahimove i Arine Sabalenke.

To znači da najverovatnije neće pre 16 časova krenuti u bitku sa svojim dužnikom sa prošlogodišnjeg Mastersa u Monte karlu, gde ga je Španac izbacio već u drugom kolu. 

"Od njega sam izgubio kada smo poslednji put igrali u Monaku prošle godine, u jednom čudnom meču, na početku sezone na šljaci kada igram slabije od mog prepoznatljivog nivoa. On je specijalista za ovu podlogu, igrač koji je značajno napredovao proteklih godina i u ovoj sezoni dobio nekoliko velikih igrača – kao što je Rune u Madridu. Kompletan je igrač, sposoban da igra na izuzetno visokom nivou i sigurno je jedan od najtežih protivnika koje sam mogao da dobijem u trećem kolu. Znam da će se dobro spremiti i izaći na meč sa namerom da pobedi. Ipak, verujem u sebe, verujem u pobedu", oprezan je Novak uoči novog nastupa u Parizu, gde je skrenuo veliku pažnju ispisivanjem poruke "Kosovo je srce Srbije! Sto nasilju".