Novak Djoković

Đoković se mučio, pa počistio Fučoviča i plasirao se u treće kolo Rolan Garosa

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

31.05.2023 23:20
Đoković se mučio, pa počistio Fučoviča i plasirao se u treće kolo Rolan Garosa Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Večernji termin je napravio malo problema za Novaka Đokovića na startu meča, ali kada je srpski as zagrejao motor Marton Fučović nije imao šta da traži, a na kraju je svetski broj tri slavio maksimalnim rezultatom.

Po setovima je bilo 7:6, 6:0, 6:3 u korist Đokovića za dva sata i 40 minuta igre.

Fučovič je u prvom setu, kao i svaki Novakov protivnik u poslednje vreme, igrao iznad svojih mogućnosti, nije ga omeo ni brejk koji je pretpreo na samom startu, a pri rezultatu 5:4 za srpskog igrača uspeo je da se vrati u život, ali je Đoković bio onaj pravi u taj-brejku koji je dominantno dobio sa 7:2.

U istom ritmu dvostruki osvajač Rolan Garosa nastavio je i u drugom setu koji je dobio bez izgubljenog gema, a Mađar je u ovom delu igre osvojio svega 14 poena.

Uspeo je Fučovič da se konsoliduje u nastavku, te smo na startu trećeg seta videli razmenu brejkova, ali je Đoković uspeo da oduzme servis rivalu u šestom gemu i nakon toga se činilo da će mirni privesti meč kraju.

Ali Mađar je imao drugačije planove. Novak je serviro za pobedu, ali se Fučović razigrao i smanjio na 5:3, ali dalje nije mogao. Razljutio je Đokovića koji je odmah uzvratio brejkom i došao do pobede. 

Naredni rival trećem teniseru planete biće Španac, Alehandro Davidovič Fokina, igrač koji je Novaka dobio prošle godine u drugom kolu Monte Karla nakon tri seta.