Novak Djoković

Đoković 29. maja kreće u pohod na 23. Grend slem titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2023 17:06
Đoković 29. maja kreće u pohod na 23. Grend slem titulu Tanjug/AP Photo

Novak Đoković juče je dobio rivala u prvom kolu Otvorenog prvenstva Francuske, a danas je saznao i da će protiv Aleksandra Kovačevića igrati u ponedeljak, 29. maja. 

Ostalo je još samo da organizatori Grend slema u Parizu sutra odrede teren na kom će odmeriti snage sa Amerikancem, kao i satnicu premijernog susreta 3. reketa sveta i 114. igrača na ATP listi. 

 

 

U međuvremenu Đoković trenira u "gradu svetlosti", gde će probati treći put u karijeri da osvoji Rolan Garos. Desetostruki šampion Australijan Opena, vlasnik sedam titula Vimbldona i trostruki pobednik US Opena na istom mestu se "zadnji smejao" 2016. i 2021. godine.

Odsustvo apsolutnog rekordera RG, Rafaela Nadala (14), moglo bi značajno da mu olakša stvari. Pod uslovom da anulira slabosti u svojoj igri sa prethodnih turnira na šljaci ove sezone, a mladi konkurenti, prvenstveno prvi reket sveta Karlos Alkaraz, ne budu na višem nivou od osvajača 22. Grend slem krune, koliko ih ima samo još Nadal. 

Pored Đokovića srpski tenis će na Rolan Garosu prezentovati još Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Dušan Lajović, Hamad Međedović i Olga Danilović