ATP

Rune i Medvedev biju zadnju bitku za rimsku krunu: Đokoviću više odgovara pobeda Danca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2023 13:01
Rune i Medvedev biju zadnju bitku za rimsku krunu: Đokoviću više odgovara pobeda Danca Tanjug/AP Photo

Došao je dan da Rim dobije novog teniskog vladara, u liku Danila Medvedeva ili Holgera Runea (16.00). Rus i Danac pokazali su najviše od početka turnira serije 1.000 u italijanskoj prestonici, pa je red da se jedan od njih dvojice raduje na kraju takmičenja, čije je prethodno finale pripalo Novaku Đokoviću.

Mlađem (20 godina) i slabije rangiranom (trenutno 7. na ATP listi) Runeu ponajviše što je presudio Srbinu u četvrtfinalu, povevši s 2:1 u međusobniom duelima, a starijem (27) i bolje plasiranom (3) "baćuški" zbog činjenice da je tako daleko dogurao na njemu mrskoj crvenoj podlozi.

 

 

Startna prednost nalazi se na strani momka sa severa Evrope, jer je dobio jedini susret sa Medvedevim, ove godine na Mastersu u Monte Karlu - 2:0 (6:3, 6:4), a daleko s bolje snalazi na šljaci od kolege iz Moskve, zbog čega ga konkuretnti ozbiljno shvataju uoči dolazećeg grend slema u Parizu (28. maj - 11. jun). 

Đoković se uveliko priprema za Rolan Garos, na kom će juriti rekordnu 23. titulu najveće bodovne težine, ali verovatno će baciti pogled i na rimsko finale. Što zbog dodatnog skeniranja mogućih rivala u "gradu svetllosti", što zbog činjenice da od ishoda zavisi da li će biti 2. ili 3. na novoj ATP listi. Ukoliko Rune dobije meč biće prvi pratilac Španca Karlosa Alkaraza, u surotnom će i Medvedevu gledati u leđa neko vreme.