ATP

Kraj za Krajinovića u Madridu posle maratona, O' Konel ide na Frica

komentari (0)

Autor: Olgica Nikolić

27.04.2023 19:15
Kraj za Krajinovića u Madridu posle maratona, O' Konel ide na Frica MN Press

Filip Krajinović poražen je na startu Mastersa u Madridu od Australijanca Kristofera O' Konela 2:1 (6:4, 6:7, 6:2) posle dva sata i 22 minuta igre. Odlični server će se u drugom kolu sastati sa osmim nosiocem Fricom. Srpski teniser je uspeo u drugom setu da spasi dve meč lopte rivala, ali je pao u trećem i oprostio se od turnira.

Sve do sedmog gema prvog seta, izgledalo je da će Krajinović biti bliži prolasku dalje jer je igrao sigurnije. Međutim, onda je u najdužem gemu na meču, O Konel uspeo da napravi brejk iskoristivši tek osmu brejk loptu i povede 4:3. Pao je srpski teniser i psihološki pa je Australijanac dobio prvi set 6:4.

Drugi set je bio "kopi pejst" prvom, s tim da je O Konel napravio brejk u trećem gemu, poveo je 3:1, ubitačnim servisima (11 asova) stigao je do dve meč lopte na servis Srbina.

Onda se probudio srpski teniser. Ostao je u meču spasivši dve brejk lopte, a zatim je napravio brejk za 5:5. Uzvratio je O' Konel, napravio brejk za 6:5, ali nije uspeo i da završi meč jer je Krajinović drugim brejkom set uveo u taj brek. I u njemu je bila "klackalica" do 2:2, da bi Krajinović nanizao pet poena, dobio ga sa 7:2 i izjednačio u setovima.

Dobro je Krajinović započeo treći set, napravio je brejk i tu je stao. O' Konel je osvojio četiri gema zaredom, poveo je 4:2, a zatim iskoristio treću meč loptu za trijumf od 6:2.