ATP

Trojica srpskih tenisera na terenu u Madridu: Kecmanović slobodan u prvom kolu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2023 08:22
Trojica srpskih tenisera na terenu u Madridu: Kecmanović slobodan u prvom kolu Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Srpski teniseri Filip Krajinović, Laslo Đere i Dušan Lajović igraće danas svoje mečeve prvog kola na Mastersu u Madridu na kojem trofej osvojen prošle godine brani drugi teniser na ATP listi, Karlos Alkaraz.

Filip Krajinović će igrati protiv Australijanca Kristofera O'Konela koji je 81. teniser sveta i ovaj duel bi trebalo da počne oko 18 časova, a odmah nakon njega na programu je meč između Lasla Đerea i Rusa Aslana Karaceva.

Dušan Lajović koji je u Madrid otputovao nakon osvajanja Srpska Opena u Banjaluci će odmeriti snage protiv Australijanca Džejsona Kublere, koji je 63. na ATP listi i ovaj duel, prema proceni organizatora, neće početi pre 20 časova.

Četvrti srpski teniser na ovom prestižnom turniru, Miomir Kecmanović je slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati sa pobednikom meča između Čileanca Kristijana Garina i Švajcarca Mark-Andrea Huslera.

Najbolji srpski teniser, a ujedno prvi igrač na ATP listi, Novak Đoković odustao je od učešća na Mastersu u Madridu zbog problema sa povredom lakta.