ATP

Kecmanović na Žanga, Lajović sa kvalifikantom: Srbi dobili rivale u Madridu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2024 18:46
Dušan Lajović, srpski teniser, protiv Žanga počinje turnir u Madridu Guliver
Dušan Lajović, srpski teniser, protiv Žanga počinje turnir u Madridu

Srpski tenis imaće dva predstavnika u muškom singlu na madridskom Mastersu (24. april - 5. maj), Dušana Lajovića i Miomira Kecmanovića, a oni su danas saznali ko ih čeka na startu ATP takmičenja serije 1.000.

Mlađi Kecmanović kreće od duela sa Žiženom Žangom, bolje plasiranim kolegom iz Kine (49), kog je Beograđanin (66) dobio u njihovom jedinom dosadašnjem susretu, odigranom daleke 2017. godine u Čengduu (6:3, 6:3).

Ko bude bolji od njih dvojice imaće izuzetno težak posao u drugoj rundi, jer ide na Kaspera Ruda. Norvežanin je šesti reket sveta, a pre samo nekoliko dana slavio je u finalu Mastersa u Barseloni, savdalavši Stefanosa Cicipasa (7). 

 

 

Na istom takmičenju na kom je Lajović (65) vezao više fantastičnih partija, pre nego što ga je pomenuti Grk zaustavio u meču za finale. Ovog puta kreće protiv još nepoznatog kvalifikanta, da bi ako ga prođe, opet na Cicipasa. 

Titulu na Mastersu u Madridu brani Španac Karlos Alkaraz, koji je postavljen za drugog nosioca, a biće slobodan u prvom kolu. Za prvog nosioca postavljen je Italijan Janik Siner, takođe bez obaveze da nastupi u uvodnoj fazi. 

Ispovređivani povratnik Rafael Nadal igraće u prvom kolu sa Amerikancem Darvinom Blančom. Mečevi glavnog žreba kreću 24. aprila, a završavaju se 5. maja. Nagradni fond od 7.877.020 evra.