ATP

Kasper Rud osvojio Barselonu: Norvežanin preko Cicipasa do najveće titule u karijeri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2024 18:50
Norveški teniser Kasper Rud Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Norveški teniser Kasper Rud

Norveški teniser Kasper Rud osvojio je ATP turnir iz serije 500 u Barseloni posle pobede nad grčkim predstavnikom Stefanosom Cicipasom u finalu - 2:0 (7:5, 6:3).

Bivši drugi reket sveta osvojio je tako 11. trofej u karijeri, a, zanimljivo, tek prvi koji nije iz serije 250. Za tako nešto bilo mu je potrebno sat i po vremena, a pre Cicipasa, bez izgubljenog seta redom je pobeđivao - Milera, Tompsona, Arnaldija i Ečeverija.

Što se samog finala tiče, Rud je do treće pobede u petom međusobnom duelu protiv sedmog tenisera sveta stigao pre svega zahvaljujući odličnim procentima servisa. 

 

 

Cicipas se pošteno mučio iza osnovne linije, ali je ipak prvi došao do brejka. I to posle bolje igre u uvodnom gemu. Usledila je potom bolje izdanje Norvežanina, koji je u šestom gemu vratio svoj servis.

Tada su počeli da se javljaju prvi ozbiljniji problemi za Grka, koji nikako nije uspeo da uspostavi svoju igru. Grešio je iza osnovne linije, videlo se da je indisponiran, što je još jednom iskoristio Rud. I to u 12. gemu za vođstvo od 1:0 u setovima.

Nastavak susreta doneo je još bolje izdanje mladog momka iz Norveške, koji je na krilima brejka iz četvrtog gema drugog seta, najpre poveo 5:2, a onda i bez većih problema slavio na svom servisu.

Tako je Stefanos Cicipas potvrdio neslavan epitet "večitog luzera" u tenisu, izgubvši svoje 18. finale u singl konkurenciji. Dok, poređenja radi, u svojoj riznici ima i 11. trofeja.