ATP

Đereov "dželat" namučio i Cicipasa, ali je Grk ipak bio bolji za treće kolo Rolan Garosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2024 14:30
Stefanos Cicipas slavi pobedu nad Danijelom Altajmerom u drugom kolu Rolan Garosa Tanjug/AP Photo/Christophe Ena
Stefanos Cicipas slavi pobedu nad Danijelom Altajmerom u drugom kolu Rolan Garosa

Stefanos Cicipas prvi je teniser koji se plasirao u treće kolo Rolan Garosa, pošto je danas, može se reći, uz dosta muke, savladao Nemca Danijela Altmajera u četiri seta. Izazivač i ujedno 83. teniser sveta, uzeo je Grku treći set, potom je imao i prednost brejka u četvrtom, ali, kada je bilo potrebno, Cicipas je podigao ritam, stigao do preokreta i na kraju obezbedio plasman u treću rundu posle nepuna tri časa igre - 3:1 (6:3, 6:2, 6:7, 6:4).

Posle dva poprilično laka seta Cicipasa, nemački teniser iznenadio je Grka, slavivši u trećem delu igre posle mnogo boljeg izdanja iza osnovne linije u taj-brejku, koji je dobio sa ubedljivih 7:2.

Po uzoru na prethodni set, Nemac, koji je u prvom meču Otvorenog prvenstva Francuske izbacio našeg Lasla Đerea, zaigrao je u još boljem ritmu u četvrtom setu. Gemovi su se ređali kao na traci, dugo nije bilo šansi za brejk zbog odličnih servisa oba tenisera, da bi Altmajer potom oduzeo prednost početnog udarca rivala i poveo 4:3. Ali...

Na nesreću nemačkih tenisera u Parizu, nije uspeo da izdrži kontinuitet u nastavku... Cicipas je gotovo iz prve brejk prilike, vratio servis, izjednačio na 4:4, da bi u 10. gemu i konačno prelomio meč - 6:4.

"Dželat" srpskog tenisera tako je završio učešće u drugom kolu Rolan Garosa, dok će Cicipas u nastavku takmičenja igrati protiv boljeg iz duela Lorenco Sanogo - Žiženg Ženg.