ATP

Lajović sumirao poraz od Alkaraza: Odlično je čitao igru, dosta je zreliji nego što godine pokazuju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2023 17:22
Lajović sumirao poraz od Alkaraza: Odlično je čitao igru, dosta je zreliji nego što godine pokazuju Tanjug/AP Photo/Jim Rassol

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Majamiju, pošto je u trećem kolu izgubio od prvog tenisera sveta Karlosa Alkaraza - 2:0 (6:0, 7:6).

To je ujedno bio i 10. trijumf Španca nad teniserima iz Srbije, a nakon susreta Lajović je analizirao poraz i osvrnuo se na kvalitete prvog reketa sveta.

"Imao je veoma dobre udarce, odlično je čitao igru. Oseća lopticu, ali ono što je najvažnije i što ga razlikuje od ostalih tenisera je to što je u stanju da da sve od sebe u komplikovanim trenucima", rekao je Lajović i dodao:

"Ne mogu da ga poredim sa Rodžerom, Federerom i Novakom, ali on ima definitivno nešto jedinstveno. Uživa u atmosferi i nastavlja da napreduje. Dosta je zreliji nego što godine to pokazuju", zaključio je srpski teniser.

Karlos Alkaraz (19) igra protiv Tomija Pola u narednom kolu. To će biti njihov drugi duel, a u prvom je slavio Amerikanac u tri seta, pa će Španac imati priliku da se revanšira za poraz sredinom oktobra u Montrealu.