ATP

Srpski derbi u Rio de Žaneiru pripao Lajoviću, Đere nemoćan protiv kolege iz reprezentacije

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

22.02.2024 21:21
Srpski teniser, Dušan Lajović MN Press
Srpski teniser, Dušan Lajović

Žreb na turniru u Rio de Žaneiru bio je takav da su se u drugom kolu sastali srpski teniseri, Dušan Lajović i Laslo Đere, a bolji je bio Lajović - 2:0.

Trenutno 58. teniser planete slavio je po setovima 6:2, 7:5, za sat vremena i 50 minuta igre.

Lajović je mnogo bolje ušao u meč, pre svega energetski, brzo je napravio dva brejka i poveo sa 4:1, a onda nije imao problema da tu prednost sačuva.

Drugi set počeo je u znaku dobre igre Đerea, koji je veoma brzo takođe poveo 4:1, a onda i 5:2 i delovalo je da ćemo gledati treći, odlučujući set, ali je onda Lajović zaigrao mnogo bolje, dok je Đereov ritam opao, te je Lajović vezao šest gemova i došao do pobede.

 

 

Iako je šljaka, na kome se i igra turnir u Brazilu, omiljena podloga i jednom i drugom igraču, Đere je u poslednje vreme u boljoj formi, a bolje je i rangiran, te je ovaj ishod pomalo i neočikivan.

Lajović će sutra u četvrtfinalu ATP turnira u Rio de Žaneiru igrati protiv Argentinca Franciska Serundola, koji je 22. na ATP listi. Srpski i argentinski teniser igrali su samo jednom u karijeri i to 2023. godine na Mastersu u Sinsinatiju, a slavio je Lajović 6:3, 6:4.

Ovaj turnir nosi 500 bodova, a Lajović je prošle godine dogurao upravo do trećeg kola, kada se sastao sa Karlosom Alkrazom, koji ga je tada bez problema savladao, iako je sprski as prikazao sjajnu borbu.