ATP

Alkaraz pred finale sa Medvedevim: Biće taktički teško, moram da igram savršeno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.03.2023 10:20
Alkaraz pred finale sa Medvedevim: Biće taktički teško, moram da igram savršeno Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Karlos Alkaras je savladao Janika Sinera sa 2:0 (7:6, 6:3) i na taj način se plasirao u finale Mastersa u Indijan Velsu, gde će odmeriti snage sa Danilom Medvedevim.

Ukoliko pobedi, španski teniser bi na prvom mestu ATP liste prestigao Novaka Đokovića, koji je bio sprečen da učestvuje na pomenutom Mastersu zbog zabrane ulaska u SAD.

Alkarasu je bilo potrebno nešto manje od dva sata igre za trijumf nad Sinerom, nakon čega je pohvalio protivnika i istakao da je zadovoljan svojom partijom:

"Veoma sam zadovoljan svojim nastupom. Svima nam je jasno da je Janik izuzetan igrač, tera me da napredujem. Mislim da ćemo tokom godina imati veliko rivalstvo jer stalno igramo najveće turnire. Zaista sam zadovoljan nivoom koji sam igrao i načinom na koji sam prevazišao problem, sačuvao sam jednu set loptu u prvom setu", rekao je Španac, pa izneo svoja očekivanja za meč sa Medvedevim:

"Svi znaju da ću postati prvi teniser sveta ako pobedim u finalu, ali probaću da se fokusiram na stvari koje moram da uradim na terenu. Protiv Medvedeva će biti taktički i težak, moram sve da igram savršeno", podvukao je Alkaras.

Podsetimo, finale Indijan Velsa je zakazano za noć između ponedeljka i utorka.