ATP

Posle dva poraza u singlu, "orlovi" u teškoj situaciji: Srpski teniseri jure veliki zaostatak za Slovačkom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.02.2024 10:49
Dušan Lajović, teniski reprezentativac Srbije MN Press
Dušan Lajović, teniski reprezentativac Srbije

Dejvis kup reprezentacija Srbije hoda ivicom provalije u meču sa Slovačkom, a da bi posle jučerašnjih poraza u dva singl duela, ostala u igri za popunu grupne fazu Dejvis kupa morala bi na početku današnjeg programa da dobije okršaj dublova. A, onda u pojedinačnim susretima vrati gostima milo za drago posle prvog dana vojevanja reketima u kraljevačkoj "Ibar" dvorani.

Ranijim programom predviđeno je da drugog takmičarksog dana prvi će na teren izaći Nikola Ćaćić i Miomir Kecmanović u dubl kombinaciji protiv Jozefa Kovalika i Igora Zelenaja (13.00), posle toga Kecmanović odmeri snage s Aleksom Molčanom, a na kraju Dušan Lajović igra protiv Lukaša Klajna.

 

 

Računica je prosta, samo maksimalmim učinkom mogu se uzaditi fleke od Kecmanovićevog kiksa protiv Klajna (0:2 u setovima) i Lajovićevog gubitka prednosti protov Molčana (1:2). 

"Razočaran sam, nije dobra situacija za nas da gubimo kod kuće sa 2:0, ali naučen sam da se ne predajem! Voleo bih da imam opciju da mogu da menjam nešto za sutra, ali ovoga puta zaista, u takvoj smo situaciji da nemamo izbora. Eventualno, za dubl da, Ćaćić je siguran, ali videćemo da li će Miša ili Duci na teren sa njim", istakao je Troicki na konferenciji za medije. Što se tiče singla, kao što sam rekao, loša je situacija kod svih singl igrača. Od svih singlaša koje imamo u zemlji, dvojica spremnih su danas igrala, nažalost, nije bilo dobro, nije bio njihov dan, podbacili su, dodao je Troicki. "Verujem da su mogli više, ali to je sport, to je tenis. Protivnici su takođe igrali sjajno. Razočaran sam, mislim da ovo nije rezultat koji smo smeli da dopustimo prvog dana", rekao je selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki nakon prvog dana baraža za plasman na finalni turnir Dejvis kupa.