ATP

Praznik tenisa u Kraljevu: Dejvis kup reprezentacija Srbije protiv Slovačke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.02.2024 10:16
Dejvis kup logo MN Press
Dejvis kup logo

Teniska reprezentacija Srbije spremna je za meč kvalifacija za Dejvis kup protiv selekcije Slovačke, a prvi duel u Kraljevu odigraće Miomir Kecmanović i Lukaš Klajn, dok će potom snage odmreili Dušan Lajović i Aleks Molčan.

Drugog takmičarksog dana u dvorani "Ibar" prvi će na teren izaći Nikla Ćaćić i Miomir Kecmanović u dubl kombinaciji protiv Jozefa Kovalika i Igora Zelenaja, a posle tog meča će se igrati i dva u singlu. Prvo onaj između Kecmanovića i Molčana, a potom i Lajovića i Klajna.

"Kecmanović je odigrao odlično u Australiji, oseća se dobro, igra sjajno, ima samopouzdanja, tako da smo odlučili da on počne meč protiv Slovačke, a nakon njega Duci. Momci su trenirali sjajno cele sedmice, imamo i drugi dan u subotu, tako da imamo i neke taktičke promene i želimo da svi budu spremni za svaki meč. Dobra stvar je što imamo dosta dobrih igrača i više opcija", rekao je selektor Viktor Troicki.

Srpki teniseri s enadaju da će u Kraljevu imati sjajnu podršku sa tribina i da će im ona pomoći da ostvare pobedu protiv selekcije od koje su, ruku na srce, ipak kvalitetniji.

"Pozivam još jednom publiku da dođe u što većem broju da nas podrži. Imali smo uspeha u ovoj hali prethodnih godina, ali jedan od faktora koji nam je uvek pomagao su pune tribine. Sećam se i ja kada sam igrao da je bilo krcato tako da bih voleo da i ovoga puta bude tako. Značilo bi svima nama, pogotovo momcima koji su na terenu, pa eto, pozivam ljubitelje sporta i tenisa da dođu u što većem broj", rekao je selektor Troicki, dok je Kecmanović dodao:

"Kao što je selektor rekao dobro sam trenirao i dobro sam igrao nekoliko meseci, pa mi je drago što sam ponovo dobio priliku da igram za svoju zemlju. Trudiću se da dam sve od sebe i da donesem poen Srbiji. Klajna znam iz viđenja, nisam igrao protiv njega, ali znam da voli da igra na bržoj podlozi, na betonu, nadam se da će ovo da mu predstavlja problem i da ću uspeti da ga pobedim."