ATP

Poraz na startu Dejvis kupa: Klajn savladao Miomira Kecmanovića u Kraljevu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.02.2024 17:00
Srpski teniser, Miomir Kecmanović Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte
Srpski teniser, Miomir Kecmanović

Srpski teniser, Miomir Kecmanović izgubio je od Slovaka Lukasa Klajna 2:0 (7:6, 6:2) u prvom meču Dejvis kupa. Slovačka je tako povela 1:0 u duelu koji se igra u dvorani "Ibar" u Kraljevu.

Oba igrača su otvorila meč sigurnim servisom, a viđena je prava razmena brejkova u završnici prvog seta. Kecmanović je imao vođstvo 5:4 i servirao je za 1:0 u setovima, ali je Klajn vratio brejk i stigao do 5:5.

Ipak, Miša je pokazao kvalitet i ponovo oduzeo servis protivniku. Na 6:5 je opet ima šansu da završi prvi set svojim servisom, ali je Klajn uspeo da stigne do taj-brejka. Tu se dogodio evidentan pad u igri srpskog tenisra i Slovak je vrlo brzo imao prednost od dva mini-brejka, što je na kraju iskoristio i došao do 1:0 u setovima.

Mnogo propuštenih šansi je ostavilo traga na Kecmanovića koji nije igrao na istom nivou kao u prvom setu. Protivnik je to iskoristio i odmah na startu drugog, oduzeo servis srpskom igraču. Usledio je i novi brejk nakon toga, te je Klajn rutinski priveo drugi ste kraju.

Na teren će ubrzo izaći Dušan Lajović i Aleks Molčan. U subotu su na programu dueli Kecmanović-Molčan, Lajović-Klajn, dok su za dubl zakazani Nikola Ćaćić i Kecmanović.