ATP

Danil Medvedev tek u rano jutro slomio Rusuvuorija i izbegao eliminaciju sa Australijan opena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.01.2024 17:41
Danil Medvedev tek u rano jutro slomio Rusuvuorija i izbegao eliminaciju sa Australijan opena Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Eliminacija Holgera Runea od Francuza Artura Kaza ostala je najveće iznenađenje drugog kola Australijan opena jer je Danil Medvedev tek u ranu zoru, nešto pre četiri sata izjutra u Melburnu, slomio otpor Finca Emil Rusuvuorija 3:2 (3:6, 6:7, 6:4, 7:6, 6:0) i izbegao eliminaciju sa Australijan opena. U trećem kolu Rus će igrati protiv Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima. Finac je vodio 2:0, imao je tej-brek u četvrtom setu, ali je Medvedev na iskustvo, kvalitet i kondiciju uspeo da postane najveća negativna senzacija i to posle četiri sata i 23 minuta igre. Bilo je više od stotinak ljubitelja rukometa koji su meč odgledali do kraja, pa verovatno otišli na rani doručak.

Briljirao je Finac protiv Medvedeva, pronalazio je prava rešenja, a pritom je bio veoma dobar na svom servisu. prvi set je rešio 6:3 napravivši brejk u drugom gemu, dok je posle drame i taj breka dobio drugi set 7:6 (7:1).

Iako je Finac prvi došao do brejka, ruski teniser je zaigrao u skladu sa mogućnostiuma i reputacijom, napravio je dva brejka i pri vođstvu od 5:3 servirao za set. Međutim, Rusuvuori je uspeo da vrati brejk, a onda na svom servisu da spase i tri set lopte Medvedeva. U taj breku je briljiroa Finac i dobio je drugi set 7:1.

 

 

Međutim, kako je meč gazio duboko u jutro po lokalnom vremenu gubio je snagu, pa je Medvedev uspeo da dobije treći set 6:4, a u četvrtom da napravi brejk na startu. Ipak, Finac je uspeo u osmom gemu da napravi brejk, a zatim povede 5:4 i potpuno razbesni Medvedeva koji je bes iskalio na reketu i flašici za vodu. I to je bio negde momenat preokreta u meču. Medvedev je došao do taj-breka, dobio ga je ubedljivo 7:1, a onda u petom setu počistio Finca 6:0 iako je tokom meča imao problema sa žuljevima na nogama.

 

 

Poljski teniser Hubert Hurkač plasirao se u treće kolo Australijan opena, pošto je danas u Melburnu u drugom kolu pobedio Čeha Jakuba Menšika 3:2 (6:7 (9:11), 6:1, 5:7, 6:1, 6:3).

Meč je trajao tri seta i 27 minuta. Hurkač je deveti teniser sveta, dok je Menšik na 162. mestu ATP liste. Hurkač će u trećem kolu igrati protiv Francuza Uga Ambera, koji je ranije danas savladao Kineza Žinženg Žanga 6:2, 5:7, 6:1, 7:6 (7:3).

U treće kolo Australijan opena plasirao se i Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, koji je nadigrao Francuza Uga Grenijea 6:1, 3:6, 6:1, 6:2. Kanađanin će u trećem kolu turnira u Melburna igrati sa Danilom Medvedevim.

Plasman u treće kolo Australijan opena izborili su danas i Nemac Aleksandar Zverev, Norvežanin Kasper Rud, Britanac Kameron Nori, Amerikanci Tomi Pol i Aleks Mihelsen, Srbin Miomir Kecmanović, Španac Karlos Alkaraz, Portugalac Nuno Borhes, Bugarin Grigor Dimitrov i Kinez Hunčeng Šang.