ATP

Medvedev kaže zasluženo, Siner još nije svestan prvog Grend slema: Ovo je poseban turnir za mene, hvala svima na podršci

komentari (0)

Izvor: Tanjug

28.01.2024 14:47
Janik siner i Danil Medvedev sa peharima Tanjug/(AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)
Janik siner i Danil Medvedev sa peharima

Janik Siner dosanjao je dečački san, osvojio je prvi Grend slem u karijeri i može da bude ponosan i na način na koji je to uradio. Pobedili Novakam Đokovića u polufinalu bez brejk šanse, vratiti se posle 0:2 protiv Danila Medvedeva u finalu Australijan opena 3:2 samo govori i o kvalitetu i mentalitetu Italijana.

Italijanski teniser Janik Siner zahvalio je danas u Melburnu porodici, timu i navijačima na podršci i istakao da je Australijan open poseban turnir za njega. 

"Danile, čestitke tebi i timu na neverovatnom turniru. Odigrali smo mnogo mečeva, jednostavno sam našao nešto u svojoj igri. Ti me guraš, ti sati koje si proveo na terenu, to je neverovatno. Nadam se da ćeš i ti jednom da osvojiš trofej ovde. Želim ti sve najbolje u nastavku sezone", rekao je Siner na svečanoj ceremoniji.

Italijan je osvojio prvu grend slem titulu u svom prvom grend slem finalu.

"Ovo je poseban turnir za mene. Hvala mom timu, svima u boksu, onima kod kuće. Trudili smo se da napredujemo iz dana u dan, da budemo jači, mentalno. Bodrili ste me, bili uz mene. Nije bilo lako sa mnom, ali hvala vam svima. Mojima kod kuće, posebno porodici, posebno roditeljima želim sve najbolje. Hvala što su mi dozvolili da izaberem tenis. Nikada nisu vršili pritisak na mene. Imao sam slobodu kao dete i zato im veliko hvala. Vidimo se sledeće godine, hvala vam svima", dodao je Siner.

Ruski teniser Danil Medvedev čestitao je Janiku Sineru na tituli na Australijan openu i istakao da je Italijan zasluženo stigao do trofeja u Melburnu.

"Čestitam Janiku, igrao je sjajno danas. Zaslužio je pobedu, podigao je igru na neverovatan nivo. Igrali smo dosta puta. Nadam se da ovo nije tvoj poslednji grend slem. Tri puta sam poražen u finalima, nadam se da ću biti bolji sledeći put. Hvala mom timu, hvala svima na podršci. Nažalost nisam imao sreće da uzmem trofej, ali ću se truditi da sledeći put to uradim za sve vas. Izgubiti finale je uvek teško, ali ovo sam gubio i ranije. Potrudiću se da bude bolje sledeći put", dodao je Medvedev.