Novak Djoković

Novak i 380. nedelju na prvom mestu ATP liste: Ostanak na toj poziciji više ne zavisi od njega

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.03.2023 09:03
Novak i 380. nedelju na prvom mestu ATP liste: Ostanak na toj poziciji više ne zavisi od njega Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković i ovu nedelju započinje kao prvi na ATP listi, a odmah iza njega je Španac Karlos Alkaraza koji bi već u ponedeljak mogao da ga "skine" sa te pozicije.

Za tako nešto je potrebno da drugi reket sveta osvoji turnir u Indijan Velsu na kojem Đoković ne nastupa jer mu je zabranjen ulazak u Sjedinjene Američke Države zbog toga što nije vakcinisan protiv koronavirusa.

I na ovonedeljnoj ATP listi treća pozicija pripada Grku Stefanosu Cicipasu, a iza njega slede Kasper Rud, Tejlor Fric, Danil Medvedev i Andrej Rubljov, koji su zamenili pozicije u odnosu na prošlu nedelju. Danac Holger Rune je skočio na osmu poziciju, deveti je Rafael Nadal, a deseti Feliks Ože-Alijasim.

Od ostalih srpskih igrača Miomir Kecmanović je i dalje na 31. poziciji, Laslo Đere je sa 55. mesta skočio na 54, Dušan Lajović se popeo za četiri stepenika u odnosu na prošlu nedelju i sada je 71. igrač sveta dok je Filip Krajinović 74.