ATP

Grigoru Dimitrovu pripala rovovska borba sa Cicipasom: Finalistu Mastersa u Parizu odlučio taj-brejk u trećem setu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.11.2023 16:39
Grigoru Dimitrovu pripala rovovska borba sa Cicipasom: Finalistu Mastersa u Parizu odlučio taj-brejk u trećem setu Guliver/AP Photo/Aurelien Morissard

Grigor Dimitrov prvi je polufinalista Mastersa u Parizu, pošto je izašao kao pobednik iz maratonskog meča sa Stefanosom Cicipasom, za šta su mu bila potrebna tri seta i ravno 150 minuta - 2:1 (6:3, 6:7, 7:6).

Samo prvi deo meča bio je "ladna voda" za Bugarina, jer je brejkom za 2:0 na vreme otvorio sebi put ka onom većem i bitnijem vođstvu, da bi posle toga mirno čuvao svoje gemove, istina i Grku je to polazilo za rukom, ali je ovog drugog koštao pomenuti gubitak. 

 

 

U drugom su obojica grčevito branila gemove s prvim servisom, pa je taj deo meča morao biti rešen taj-brejkom. Cicipas se bolje snašao, zapravo mnogo bolje, jer je sa dominatnih 7:1 vratio "reketanje" na početak.

I treći je pokazao koliko je obojici stalo da odu u duel sa Novakom Đokovićem ili Andrejom Rubljovom, pa se po istoj matrici stiglo do 13. gema, s tom razlikom što je ovog puta Dimitrov vukao konce. I sa 7:3 stigao do cilja, ali i do prvog Masters finala još od 2017. godine.