ATP

Grigor Dimitrov još u igri za titulu u Parizu: Bugarin prvi polufinalista Mastersa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.11.2023 16:31
Grigor Dimitrov još u igri za titulu u Parizu: Bugarin prvi polufinalista Mastersa Guliver

Bugarski teniser Grigor Dimitrov prvi je prošao u polufinale Mastersa u Parizu, pošto je danas u tri seta savladao Poljaka Huberta Hurkača - 2:1 (6:1, 4:6, 6:4). 

Za ostanak u konkurenciji za trofej vredan 1.000 ATP bodova i vrednu novčanu premiju, rezervisanih za konačnog pobednika takmičenja u "Bersiju" stigao je za 100 minuta, mada je delovalo da će brže završiti posao.

Prvi set dobio je za svega pola sata, pošto je napravio brejk u drugom gemu, pa u šestom još jednom slavio u trenucima kada je rival imao prednost početnog udarca, da bi u drugom setu popustio.

Ili je Hurkač podigao svoj nivo tenisa, u meri da je dugo jedan imao gem prednosti, a drugi ga sustizao, dok u 10. nije Hurkač napravio brejk i sa tih 6:4 vratio neizvesnost u duel.  

I treći set je bio tesan, da bi rovovska borba za svaki poen prelomljena u 7. gemu, kada je Dimitrov poveo sa 4:3. Uspeo je do kraja da zadrži potrebnu razliku i baci "rukavicu" Karenu Hačanovu (Rusija) i Stefanosu Cicipasu (Grčka), jer će mu jedan od njih biti sledeća prepreka na putu ka finalu.