ATP

Iznenađenje u Kini: Ugo Amber izbacio Stefanosa Cicipasa

komentari (0)

Izvor: Tanjug

09.10.2023 20:05
Iznenađenje u Kini: Ugo Amber izbacio Stefanosa Cicipasa Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Francuski teniser Ugo Amber plasirao se u večeras u osminu finala mastersa u Šangaju, pošto je u trećem kolu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:4, 3:6, 7:5.

Meč je trajao dva sata i 11 minuta. Cicipas je šesti teniser sveta, dok je Amber 34. na ATP listi. Ovo je bio četvrti međusobni duel francuskog i grčkog tenisera, a treći trijumf Ambera.

Francuz je poveo 2:0 na startu prvog seta, a onda je držao prednost od dva gema do kraja ovog dela meča. Cicipas je napravio brejk u četvrtom gemu drugog seta. Grčki teniser je potom sigurnom igrom dobio drugi set rezultatom 6:3. Amber je poveo 3:0 u trećem setu, ali je Cicipas serijom 4:1 izjednačio na 4:4. Amber je potom u 12. gemu stigao do brejka, koji mu je doneo pobedu.

Francuski teniser će u osmini finala mastersa u Šangaju igrati sa Amerikancem Džefrijem Džonom Volfom, koji je bio bolji od Italijana Matea Arnaldija 2:6, 6:3, 7:6 (7:4).

Plasman u osminu finala ranije danas izborili su Španac Karlos Alkaraz, Čileanac Nikolas Jari, Rus Andrej Rubljov, Argentinac Dijego Švarcman, Amerikanac Tomi Pol i Bugarin Grigor Dimitrov.

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 8,8 miliona dolara.